Graubünden

Over Graubünden

Graubünden, natuur- en spoorwegen

Graubünden is de regio van steenbokken, ruige natuur en spoorwegen. In dit deel van Zwitserland liggen onder andere de plaatsen Davos, St. Moritz, Arosa, Lenzerheide en Flims/Laax. U vindt hier brede dalen zoals het Engadin, eeuwige sneeuw in het Berninagebied en schilderachtige meren. U heeft hier zowel keus uit chalets in grote wintersportplaatsen of uit kleine gezellige dorpen.

Graubünden, een spoorwegen paradijs

Graubünden is het grootste kanton van Zwitserland, gelegen in het zuid-oosten, en het dunbevolkste. 's Winters kunnen skiërs en snowboarders zich hier op ruim 2200 km piste uitleven. Wandelaars en mountainbikers hebben hier keuze uit 11.000 km aan wandelpaden en 4.000 km biketrails. Met de auto is Graubünden goed te bereiken via de snelweg A13. Deze loopt op de as München-Milaan dwars door Graubünden.

Spoorwegenparadijs

Zwitserland is internationaal bekend vanwege de spoorwegen. Binnen Zwitserland is Graubünden het absolute spoorwegenparadijs. De wereldberoemde Glacier Express start in St. Moritz, Davos of Chur en eindigt in Zermatt, aan de voet van de beroemde Matterhorn. Deze panoramatocht door het hart van Zwitserland gaat over 291 bruggen en door 91 tunnels.

Winteractiviteiten

Nergens anders in Zwitserland vindt u zoveel ongerepte hellingen, een droom voor liefhebbers van skitochten. Ook met de geprepareerde pistes zit het wel goed. U heeft een enorme keuze uit pistes van verschillende moeilijkheidsgraden, funparken voor snowboarders en freeridepistes.

Wandelen op besneeuwde bergen, sneeuwschoenwandelingen of sledetochten behoren ook tot de mogelijkheden in Graubünden. Graubünden bevat 1400 km geprepareerde wandelpaden. Of wat denkt u van een sneeuwschoentocht. De ideale manier om van de winter en de prachtige natuur te genieten. Ook kunt u enkele van de mooiste dalen per arrenslee verkennen. Bijvoorbeeld het Dischmadal op ruim 1700 meter boven zeeniveau.

Door de hooggelegen dalen is Graubünden daarnaast uitermate geschikt om te langlaufen. Er zijn zowel klassieke als skatingloipes van verschillende moeilijkheidsgraden die u door bossen en over alpenweiden voeren.

Graubünden in de zomer
Bekijk alle chalets in Graubünden
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief per e-mail.

» inschrijven

Contact

Contact

Neem contact op voor vragen en meer informatie.

» contact

Sitemap

Sitemap

Bekijk het overzicht van alle pagina's op deze site.

» sitemap

Voor verhuurders

Voor verhuurders

Meld gratis uw vakantiewoning in Zwitserland aan.

» verhuurders