Ticino

Over Ticino

Ticino (Tessin), zuidelijke ambiance

Zon, sneeuwbedekte bergen, palmen en prachtige meren. Ticino is de toegangspoort tot het zuiden. Een mild klimaat, een zuidelijke ambiance en stadse flair. Ticino ligt aan de zuidkant van de Alpen, aan de grens met Italië. Ticino is bijna volledig Italiaanstalig. Vakantiewoningen en appartementen in Ticino vindt u vooral rondom de grote meren, het Lago Maggiore het meer van Lugano. Dit zijn de meest toeristische regio's. Wilt u van de prachtige rust en natuur genieten? Dan is een vakantiewoning in een van de romantische dalen iets voor u.

Ticino

Ticino biedt zeer veel diversiteit op een klein oppervlak. Romantische, schaduwrijke dalen en oevers onder een zuidelijke zon. Moderne steden naast dorpjes met stenen huizen tegen steile hellingen. Ticino biedt een onuitputtelijk aantal landschappen: ruige bergnatuur in de rivierdalen, een glinsterende gletsjer in het noorden, schitterende oevers met mediterrane vegitatie en een stadse sfeer in de steden.

Winter in Ticino

's Winters kunt u skiën in Ticino. Prachtige uitzichten op het Lago Maggiore en het meer van Lugano zorgen voor een onvergetelijke afdaling. Toch zijn de wintersportmogelijkheden minder uitgebreid dan in andere regio's in Zwitserland. U vindt in Ticino enkele kleine skigebieden.

Zomer in Ticino

Ticino kent rustieke bergdalen voor mooie wandelingen. Ook klifduiken wordt beoefend vanaf de rotswanden van Ponte Brolla. Verder zijn er 's zomers velen sporten te beoefenen, waaronder kanoën stroomafwaarts van de Ticino rivier, bergbeklimmen of raften. Ticino is uitermate geschikt voor een vakantie met zon en watersport. Op het Lago Maggiore en het meer van Lugano zijn de watersportmogelijkheden eindeloos. Verder kunt u de kick van het van een 220 meter hoge bungee jump ervaren van de Verzasca dam. Ook zijn er 3 mooie 18-holes golfbanen in Ascona, Losone en Lugano.

Een terrasje in Ticino

Steden

Locarno en Lugano zijn twee wereldberoemde mediterrane steden in Ticino. Lugano is een bruisende stad. Toch vindt u in de onmiddelijke nabijheid oases van rust en ontspanning. Geniet ook van een cappucino op de beroemde Piazza Grande van Locarno of de promenade van Ascona.

Palmbomen en gletsjers

Ticino kent een zeer mild klimaat, er zijn hier zelfs palmbomen te vinden langs de meeroevers. Nergens anders in Zwitserland schijnt de zon zoveel als in Ticino. Tot ver in oktober kunt u hier van het milde klimaat genieten.

Chalets en vakantiewoningen in Ticino

De meeste chalets zijn te vinden rondom het Lago Maggiore en het meer van Lugano, vooral bij de plaatsen Ascono, Locarno en Lugano. Een vakantie in een chalet of vakantiehuis in Ticino is de ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een volkomen onafhankelijke vakantie. De traditionele, smaakvol gerenoveerde Tessiner huizen zijn met name populair. Deze kunnen worden gevonden in de traditionele dorpen en valleien.

Bekijk alle chalets in Ticino
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief per e-mail.

» inschrijven

Contact

Contact

Neem contact op voor vragen en meer informatie.

» contact

Sitemap

Sitemap

Bekijk het overzicht van alle pagina's op deze site.

» sitemap

Voor verhuurders

Voor verhuurders

Meld gratis uw vakantiewoning in Zwitserland aan.

» verhuurders