Grindelwald

Over Grindelwald

Grindelwald

Grindelwald is een zeer bekende plaats op ongeveer 1000 meter hoogte in het Berner Oberland. Grindelwald ligt in het Lütschental tussen beroemde bergtoppen als de Eiger, de Wetterhorn en de Fiescherwand en midden in de Jungfrauregion. Vanuit veel chalets in Grindelwald heeft u ook een prachtig uitzicht op deze bergtoppen. Grindelwald is een belangrijke plaats voor bergsporters. Ook vertrekt vanuit Grindelwald de trein van de Jungfraubahn naar het Jungfraujoch, het hoogste treinstation van Europa.

Grindelwald is omgeven door een aantal indrukwekkende bergtoppen. De beroemdste hiervan is ongetwijfeld de Eiger, dankzij de zeer steile noordwand.

Zomer in Grindelwald

Rondom Grindelwald is ruim 300 km aan wandelroutes te vinden. De tocht langs de Backalpsee naar Berghotel Faulhorn en verder tot aan het Schynigeplateau is zeker aan te bevelen. Deze tocht behoort tot de mooiste van de regio. Ook een aanrader is de tocht vanaf Männlichen de Kleine Scheidegg op. Dit is een lichte wandeling met een fantastisch uitzicht op de wereldberoemde bergtoppen van de Eiger, de Mönch en de Jungfrau.

Skigebied Jungfrau Region

Ook in de winter is het uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau geweldig. Samen met Wengen en Mürren vormt Grindelwald de "Jungfrau SkiRegion". Het gebied bestaat uit verschillende delen. Voor de liefhebbers zijn er ook goed onderhouden wandelpaden en langlaufloipes. In totaal is er in de Jungfrauregion 229 km aan pistes. Het skigebied bestaat uit de volgende delen: First, Kleine Scheidegg - Männlichen, Mürren - Schilthorn, Niederhorn. In het gebiedje First werd de eerste stoeltjeslift ter wereld gebouwd. Bij veel chalets in Grindelwald kunt u tot aan de voordeur skiën.

Bekijk alle chalets in Grindelwald
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang onze nieuwsbrief per e-mail.

» inschrijven

Contact

Contact

Neem contact op voor vragen en meer informatie.

» contact

Sitemap

Sitemap

Bekijk het overzicht van alle pagina's op deze site.

» sitemap

Voor verhuurders

Voor verhuurders

Meld gratis uw vakantiewoning in Zwitserland aan.

» verhuurders